Ağır şantiye şartları için yaratılan Akaryakıt Pompa Otomasyonu, şantiye bünyesindeki pompalardan yapılan ikmallerin personel ve makine/teçhizat bazlı takibi ve raporlanması amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Şantiye büyüklüğü, adetleri, araçla akaryakıt dağıtımı olup olmaması ve proje bütçesine bağlı olarak iki versiyonu vardır.

1. EreCorp - Kurumsal Akaryakıt Pompa Otomasyonu

Bu otomasyon sisteminde akaryakıt pompaları ile CM30 kontrol modülleri bağlantıları tamamlanır ve şantiye isterlerine göre HM55 el terminalleri sisteme entegre edilir. Tüm iletişim GSM ağı üzerinden sağlanır. Şantiyelerde bilgisayar montajı yapılmaz, sistemdeki tek bilgisayar dünyanın herhangi bir yerindeki merkez ofiste bulunur.

Şantiyedeki araçlara da dış ortam RFID çipleri takılır. Bu sayede her araç bir kimlik kazanır. Bu kimlik bilgisi okuyucular ile alınarak CM30 modülüne iletilir. CM30 modülü alınan akaryakıt bilgisi, araç km/saat ve kullanıcı koduyla birlikte araç kimlik bilgisini GPRS bağlantısı ile sunucuya iletir. Ayrıca firmalar tarafından istenilen diğer bilgiler de sisteme eklenerek kullanımı genişletilebilir.

Arvento ve Mobiliz (Filotürk) araç takip firmalarıyla yaptığımız entegrasyon sonucunda bu sistemleri kullanıyorsanız herhangi bir ek ücret ödemeksizin araçlarınızın km, çalışma saati gibi bilgilerini otomatik olarak sistemlerimizde yakıt bilgisi ile birlikte görebilirsiz.

Her yakıt ikmalinde pompa veya tanker fiş yazıcılarından otomatik olarak verilen araç, kesafetli ve kesafetsiz yakıt miktarı, araç km/saat bilgileri, kullanıcı sicil numaralarının yer aldığı detaylı yakıt fişi basılır. Gerekli görülürse yakıtı veren ve alan kişiler fiş altında basılan alanları imzalayarak yakıtı resmileştirirler.


akaryakıt pompa otomasyonu

2. EreNet - Network Akaryakıt Pompa Otomasyonu
Özellikle beton santralleri, fabrikalar, üretim çiflikleri v.b. gibi akaryakıt dağıtımı yapan müşterilerimiz için geliştirilen düşük maliyetli bir sistemdir. Pompa yakınındaki kapalı alana yerleştirilecek otomasyon bilgisayarı ile kontrol edilir. Her araca anahtarlık formatında bir RFID kartı tahsis edilir. Akaryakıt almak isteyen sürücü aracın kartını pompa üzerine monte edilen CM07 cihazına okutur, verilen yetki ile yakıtını alır.

EreNet sistemi, tankerlerde de aktif olarak kullanılır. CM07 cihazı, hortum dolabına monte edilir. Araçlar, kartlarını CM07 cihazına okutarak yakıtlarını alırlar.

Opsiyonel olarak EreNet sistemi, Arvento, Mobiliz gibi araç takip sistemlerinin entegrasyonunu, sanal tanklar sistemini ve muhasebe programları entegrasyonunu da destekler.

3. İleri Şantiye Akaryakıt Otomasyon Sistemi
İleri Şantiye Akaryakıt Otomasyon Sisteminde her aracın yakıt tüketimleri otomatik olarak hesaplanmakta ve yaptığı kilometre veya çalışma saatine göre herbirinin ihtiyacı olacak yakıt anlık hesaplanmaktadır. Araçlar, sistemin otomatik olarak belirlediği yakıt miktarlarından daha fazla yakıt alamamaktadırlar. Bu sayede şantiyelerde çok sık rastlanan dolum sonrası yakıt suistimalleri önemli ölçüde azalmaktadır.



Sistem

Şantiye Otomasyonu Çalışma Sistemi

Eresense şantiye otomasyon sistemleri GSM iletişim platformunda çalışır. Tanker, yakıt tankları ve pompa gibi hareketli veya sabit cihazlara yerleştirilen kontrol modülleri, sırasıyla baz istasyonları, GSM operatörü ve genel internet ağı üzerinden merkez sunuculara ulaşır. Her türlü onay işlemi ve işlem raporu bu kanal üzerinden alınır ve iletilir. Merkez sunucudaki veri tabanlarına kaydedilen ( yakıt, bakım, işemri, yağ, lastik v.b.) bilgiler, kullanıcılar tarafından şifreyle girilen web ekranlarıyla buluttan takip edilir.

Sunucular hariç sistemin hiç bir noktasında genel amaçlı bilgisayarlar kullanılmaz. Tüm cihazlar belirlenen amaçlar doğrultusunda Eresense tarafından tasarlanan cihazlardır. Merkez sunucu, ek olarak araç km/çalışma saatlerini almak için Arvento, Filotürk, Mobiliz gibi araç takip sunucularıyla ve verileri otomatik olarak SAP, Oracle, Logo ve Micro gibi muhasebe/ERP yazılımılarına atmak için diğer sunucularla bağlantıya geçer. Sistemde ondan fazla bilgisayar veya mikro işlemci eşgüdümlü olarak çalışır.


Opsiyonel Modüller Opsiyonel Modüller

Opsiyonel olarak seçebileceğiniz Basitleştirilmiş Bakım Otomasyonu ile tüm araç parkınızın yağ değişimi, bakım, sigorta,muayene gibi km/saat/tarih bazlı periyodik aktivitelerini planlayabilirsiniz; Basitleştirilmiş Ambar Otomasyonu ile özellikler sarf malzeme ambarınıza giriş çıkışları kontrol edebilirsiniz; Araç Transfer Otomasyonu ile araçlarınızın şantiyeler arası transferlerini planlayabilirsiniz; Yağ Otomasyonu ile her araca kaç litre (motor, şanzıman, hidrolik v.b.) yağ dolumu yaptığınızı denetim altına alabilirsiniz; Olay Entegre Kamera Otomasyonu ile tankerler dahil tüm yakıt dağıtım noktalarında araç bazlı RFID okutma, yakıt başlama ve yakıt sonlandırılma anlarının kamera görüntülerine tek tuşla anında zıplayabilirsiniz; Lastik Otomasyonu ile hangi lastiğin hangi araca takıldığını, o araçta kaç km yaptığı gibi bilgileri geçmişe dönük takip edebilirsiniz.


Akaryakıt otomasyonu Muhasebe / ERP Entegrasyonu

Sistemlerimiz bir çok muhasebe programı ile entegre olarak çalışabilmektedir. Logo, SAP, Oracle ve Mikro entegre olduğumuz yapılardan sadece bir kaçıdır. Sistem entegrasyonu sayesinde yakıt bilgileriniz herhangi bir insan müdahalesi olmaksızın ERP programlarınıza otomatik olarak aktarılır.


Akaryakıt otomasyonu Araç Takip Entegrasyonu

Sistemlerimiz Arvento, Filotürk, Mobiliz gibi araç takip otomasyonları ile entegre olarak çalışabilmektedir. Kurumsal olarak sözleşmeniz olan araç takip firmalarından şirketinize ait araçların km, çalışma saat bilgileri otomatik olarak alınıp yakıt satırına yerleştirilmektedir.


Pompa Otomasyonu Montajı

Otomasyona uyumlu yakıt pompasının içine Teosis ECR otomasyon arabirimi yerleştirilir. Bu arabirim sayesinde otomasyon çok farklı pompalarla iletişim kurabilir. Kimi pompalarla CM23/CM30 arabirime ihtiyaç duymaksızın iletişim kurabilir. Konteyner veya yakıt mobosunun uygun bir yerine monte edilen otomasyon panosunda pompa içine yerleştirilen arabirime 4x0,5 mm2 kontrol kablosu ile hat çekilir. Montaj sonrasında pompada ve otomasyon panosunda şifreyle girilen menülerden pompa otomasyon konumuna alınır ve CM23/CM30 gerekli parametreleri düzenlenir.

Sistem

Tanker Otomasyonu Montajı

Tankerden verilen yakıt bilgilerinin otomasyona iletilebilmesi için (1) brodimetreli tanker sayacına, (2) otomasyona uyumlu elektronik numaratöre, (3)yakıt kesebilmek için Selenoid valfe ve (4)kesafet hesaplarını yapabilmek için sıcaklık sensörüne ihtiyaç vardır.

Sistem

Şantiyeler Üzerine Uzmanlaşmış Ekip
Türkiye'nin 7 Bölgesinde Servis Ağı
Sorunuz mu var? Bizi arayın

+90 212 691 63 49

© www.eresense.com. All Rights Reserved.